SKŁADNIKI
O – wrzątek
Z – ½ kg szpinaku
Szpinak możemy zastąpić pokrzywą:
O – wrzątek
Z – ½ kg pokrzywy
Z – 1 łyżeczka masła, 3 jajka
M – szczypta czarnego pieprzu, 2 ząbki czosnku,
kilka listków bazylii, 1 gałązka rozmarynu
W – sól
PRZYGOTOWANIE
Szpinak przebrać, odciąć korzonki, opłukać, wrzucić na wrzącą
wodę, gotować kilka minut, odcedzić, drobno posiekać lub przepuścić
przez maszynkę. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą.
Na patelni sparzyć pokrzywę w niewielkiej ilości wrzątku.
Lekko przestudzoną pokrzywę drobno posiekać. Szpinak lub pokrzywę
włożyć ponownie na patelnię.
Dodać masło, jajka, pieprz, drobno posiekany czosnek, bazylię, rozmaryn, sól.
Mieszać do chwili, kiedy jajka się zetną.
SMACZNEGO!