Racuszki z truskawkami

Z – 3 żółtka, 2 łyżki oliwy, 4 listki stewii 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,
½ szklanki mączki słonecznikowej
M – 1 szklanka mąki ryżowej, 10-15 listków mięty
W – szczypta soli
D – 1 szklanka pokrojonych truskawek, 10 listków melisy, ½ szklanki śmietany
O – 1 łyżeczka wrzątku

Wszystkie składniki dodać do miski, zmiksować. Następnie dodać:
Z – kwiatki czarnego bzu

Wymieszać, dodać
Z – pianę z 3 białek ubitych z ½ szklanki cukru trzcinowego

Ponownie delikatnie wymieszać  ciasto z pianą z białek.
Smażyć małe placuszki na oliwie.

rac

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *