Mus truskawkowo-rabarbarowy

D – 30 dag rabarbaru
O – ¼ szklanki wrzątku
Z – 1/2 łyżeczki cynamonu

Rabarbar obrać z włókien, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka,
zalać wrzątkiem, dodać cynamon, ugotować na gęsty mus.

Dodać:
Z – ¾ szklanki cukru, 1 łyżkę masła

Wlać:
Z – ¼ szklanki skrobi kukurydzianej
rozmieszanej w połowie szklanki mleczka kukurydzianego

Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po tym czasie zestawić z ognia.

Dodać:
Z – 3 żółtka

Dokładnie wymieszać.

Następnie dodać:
M – szczyptę imbiru
W – 1 łyżeczkę zimnej wody

Odstawić do przestudzenia. Dodać:
D – 30 dag truskawek

Dokładnie zmiksować.

mus

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *