Pesto z pokrzywy i jajka przepiórcze

Z – 10 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo

PESTO

D – 2-3 łyżeczki soku z limonki
O – 1 listek szałwii
Z – 2 łyżki majonezu, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki mielonych orzechów ziemnych, 1 garść świeżej pokrzywy
M – 2 ząbki czosnku, 1 garść świeżego oregano, 1 łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii
W – 125 g bryndzy

Do wysokiego naczynia wlać sok z limonki, dodać pokrojony listek szałwii, dodać majonez i oliwę, dodać pokrojoną nożyczkami pokrzywę, zmiksować blenderem.

Dodać mączkę z orzechów ziemnych, posiekany czosnek, oregano, bazylię, bryndzę, ponownie zmiksować blenderem.

pestonap

Jajka ugotować na twardo, podawać z pesto.

Jajkanap

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *