Owsianka z cukinią

O – 1 ½ l wrzątku, listek laurowy, listek szałwii, garść świeżego majeranku,
½ łyżeczki świeżego tymianku
Z – 6-8 ziemniaków, 1 słodka papryka, 1 mała cukinia, 2 łyżki oliwy
M – 1 cebula, kilka listków świeżej bazylii, 1 gałązka rozmarynu, 1 łyżka świeżego oregano,
1 liść selera, 2 ziarenka ziela angielskiego, szczypta pieprzu,
szczypta mielonej gałki muszkatołowej, 1/3 szklanki płatków owsianych
W – sól do smaku, 1 łyżeczka tamari
D – 1 łyżka natki pietruszki

Zagotować wodę, dodać przyprawy z Przemiany Ognia, dodać pokrojone ziemniaki.

Pokroić cukinię i paprykę, zeszklić na oliwie razem z cebulą pokrojoną w piórka, dodać zeszkloną paprykę, cukinię i cebulę. Dodać przyprawy z Przemiany Metalu, sól i tamari,

Gotować około 40 minut, przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

owsianla z cukinia

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *