Zupa pomidorowa

O – 11/2 l wrzątku, 1 liść laurowy, 1 listek szałwii, 1 listek lubczyku,
1 garstka swieżego majeranku, 1 garstka macierzanki lub tymianku

Z – 1 łyżka oliwy, kilka listków stewii, 1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki, 1 marchew

M – 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 gałązka rozmaryny, 1 garstka świeżej bazylii, 1 garść świeżego oregano, 1 liść selera, 2 ziarenka ziela angielskiego,
szczypta pieprzu, szczypta ostrej papryki

W – sól do smaku, 1 łyżeczka tamari

D – gałązka melisy (10 listków), 1/2 l soku pomidorowego

Zagotować wodę. Dodać przyprawy z Przemiany Ognia. Następnie dodać pozostałe składniki w podanej kolejności (warzywa kroimy w kostkę). Gotujemy przez około pół godziny.

zupa

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *