Ziemniaki w ziołach

Z – 3/4 szklanki oliwy, 1 kg małych ziemniaków
M – 1 ząbek czosnku, 2 gałązki rozmarynu, 1 garść oregano, 1 garstka bazylii
W – sól do smaku
D – 1 gałązka estragonu, 1 garść suszonej żurawiny, 1 garść zielonych oliwek
O – 1 garść świeżego majeranku, 1 łyżka świeżego koperku

Ziemniaków nie obieramy, tylko dokładnie myjemy i suszymy.

W garnku mocno rozgrzewamy oliwę, wrzucamy ziemniaki, smażymy przez 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy płomień, dorzucamy czosnek, oregano, sól, estragon,
dusimy pod przykryciem przez 20 minut.

Pod koniec gotowania dodajemy żurawinę i oliwki.

Przed podaniem posypujemy świeżym majerankiem i koperkiem.

ziemniaki

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *