Pasta ze szparagów

Składniki:
O – wrzątek, 1 łyżka koperku
Z – ½ pęczka zielonych szparagów, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka majonezu 50 g orzeszków piniowych
M – 1 ząbek czosnku, kilka liści świeżej bazylii i 1 gałązka świeżego rozmarynu
W – 40 g parmezanu, sól
D – 2 listki melisy

Przygotowanie:
Szparagi wrzucić do wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić i ostudzić.
Do salaterki wsypać posiekany koperek, dodać pokrojone, ugotowane szparagi, oliwę, majonez, orzeszki piniowe, posiekany czosnek, bazylię i rozmaryn, dodać starty parmezan, sól, melisę
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Podawać do chleba, podpłomyków lub ziemniaków.

pasta ze szparagówppppb

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *