Twarożek z tofu, szczypiorkiem i rzeżuchą

Składniki:
Z – 1 łyżka majonezu, 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka cukru trzcinowego
M – 2 łyżeczki chrzanu
W – 30 dag miękkiego tofu, 2 łyżeczki tamari, sól do smaku
D – 1 łyżka śmietany

Zmiksować wszystkie składniki blenderem, dodać pokrojone:
D – 1 kiszony ogórek lub kiszona papryka
O – 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
Z – 1 łyżka pestek słonecznika
M – 1/2 pęczka szczypiorku, 1 garstka rzeżuchy, 1 garstka świeżego oregano, 1 gałązka świeżego rozmarynu

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

twarożekSmacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *