Żurek

Składniki:
O – 1 litr wrzątku, ½ łyżeczki lubczyku, ½ łyżeczki tymianku, 1 liść laurowy
Z – 1 łyżeczka masła, 1 kg ziemniaków, 2 łyżki kaszy quinoa
M – 2 ząbki czosnku, 1 cebula, szczypta czarnego pieprzu, kilka ziarenek jałowca, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 łyżeczka rozmarynu
W – sól

Przygotowanie:
Ugotować wszystkie składniki.

Zmiksować, dodać:
D – ½ butelki kwasu z żytniej mąki wymieszanego ze śmietaną

Zagotować i dodać:
O – łyżkę majeranku
Z – jajka ugotowane na twardo (1 na osobę, przekrojone na pół)

Zurek

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *