Jajka przepiórcze faszerowane na trzy sposoby

jajka faszpp

Ugotować na twardo jaka przepiórcze z jednego opakowania (18 szt), obrać ze skorupek, przekroić na połówki ostrym nożem, wyjąć delikatnie żółtka i przygotować trzy farsze:

Farsz 1:
Z – 6 żółtek, 1 łyżka majonezu, 1/2 łyżeczki cukru
M – 2 łyżeczki chrzanu
W – sól do smaku
D – 2 łyżeczki kwasu z buraków, 1 łyżka śmietany

Farsz 2:
Z – 6 żółtek
M – 1 ząbek czosnku
W – 1 łyżka sera feta
D – 1 łyżka śmietany
O – 1/2 łyżeczki suszonego koperku
Z – 1 łyżka majonezu
M – 1/2 małej czerwonej cebuli

Farsz 3:
Z – 6 żółtek, 1 łyżeczka masła
M – 2 łyżeczki chrzanu, szczypta kardamonu, szczypta pieprzu
W – 1 łyżka miękkiego tofu, 1 łyżeczka tamari
D – 1 łyżeczka soku z żurawin
O – 1 łyżeczka mielonych orzechów

Zmiksować składniki, nałożyć na jajka.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *